Forstå din næste IP-adresse 

Alle som bruger internettet bør kende lidt til IP-adresse. Det er ret essentielt at vide, hvordan det fungerer. Det er altid godt at være bevidst om konsekvenserne ved sine handlinger. Internettet er på mange måder et sikkert sted. Dog skal man vide, at man efterlader rigtig mange spor efter sig på internettet.  

Læs mere her for at læse mere om IP. En IP er noget som tildeles alle enheder, som er aktive online. Derved kan internetudbydere følge med i, hvilke hjemmesider hver enkelt person besøger. Andre kan endda se, hvor i verden man er. På den måde er man derfor ikke helt anonym på internettet. Derfor bør man være forsigtig med at dele meget personlige oplysninger online.   

Dynamisk og fast IP 

Der er to typer af IP-adresse. Den dynamiske er den vi bruger gennem vores mobile bredbånd. Den ændres konstant. Derved kan internetforbindelsen være en smule langsom og ustabil. Den faste IP bruges ofte på arbejdspladser. Det er for at sikre så stabil internetforbindelse som muligt, så man ikke ryger af og på nettet hele tiden.  

Skjul din IP-adresse 

Hvis man ønsker at være anonym online og sikre sig, at ingen får fat i nogle personfølsomme data, kan man få hjælp online. Her kan man blive guidet til at installere en VPN. En VPN kan skjule ens IP-adresse. Man kan derfor surfe online gennem en fremmed IP-adresse. Alle besøg på hjemmesider og oplysninger bliver krypteret ved hjælp af VPN. 

 

Dette betyder, at alle ens spor bliver slettet. Hvis ikke de slettes, bliver de i al fald ulæselige. På den måde er man beskyttet overfor hackere. Man er samtidig ikke en målskive for nogen, som kunne finde på at overvåge ens færden på nettet. En IP-adresse består af en række tal og punktummer. Er man uheldig, kan man risikere at bryde loven, hvis man ikke skjuler sin IP. Du kan læse mere om digital dannelse her. 

Lokation 

En VPN kan desuden gøre sådan, at man virtuelt er i et andet land. For at undgå censur på diverse hjemmesider, kan man flytte sin placering til et andet land. Måske er der en lukket hjemmeside i Danmark, men som ikke er lukket i eksempelvis USA. Dette kan give en bedre og rigere internetoplevelse.